Category Archives: Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΕΡΜΗΣ» – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχία τους στην α” φάση του διαγωνισμού οικονομικών!

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τους έξι μαθητές της Γ΄ Τάξης – Γιαρισκάνη Αλίκη, Γκρόσσου Σουλτάνα, Λίκο  Χαράλαμπο , Ντουβαρτζή Χριστίνα, Σαϊνίδη  Δημήτριο και Χιλιώτη Πέτρο- που συμμετείχαν και περιλαμβάνονται στους επιτυχόντες της α” φάσης του διαγωνισμού οικονομικών «ΕΡΜΗΣ» που διοργανώνει για 4η χρονιά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία και στη β” φάση του διαγωνισμού!

Συγχαίρουμε θερμά και την εκπαιδευτικό κα Χιώτη Μαριάννα (ΠΕ80 Οικονομολόγος) για την γνωστική υποστήριξη των μαθητών/τριών μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2024 (Α΄ ΦΑΣΗ)

biology

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά τη μαθήτρια Ερρικέττη-Θεοδώρα Μούμκατης Γ΄ τάξης, η οποία στις 10 Φεβρουαρίου 2024 πήρε μέρος  στην Α’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2024 με τη συμμετοχή πάνω από 3000 μαθητών/μαθητριών (Α΄,Β΄ & Γ΄Λυκείου) σε 87 Εξεταστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Η μαθήτριά μας είναι 1η σε όλη την Ελλάδα και περνάει στη 2η φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί το Πάσχα. Είμαστε όλοι περήφανοι για αυτή την επιτυχία της και της ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να πετύχει και στη 2η φάση και να φτάσει φέτος στην Ολυμπιάδα της Βιολογίας.

Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε και τη συναδέλφισσά μας κα Τάτση Βασιλική (ΠΕ04.04 Βιολόγος) για την ακούραστη προσφορά και το μεράκι της στην καθοδήγηση των μαθητών/τριών. 

Συμμετοχή και προετοιμασία για τον Διαγωνισμό Οικονομικών «ΕΡΜΗΣ»

Έξι μαθητές της Γ” τάξης, υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στον 5ο πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών «EΡΜΗΣ» που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εν όψει του Διαγωνισμού, αφιερώνεται χρόνος εντός διδακτικού ωραρίου για  τη κατάλληλη προετοιμασία τους για την συμμετοχή στην α’ φάση που θα γίνει στις 23/03/24 διαδικτυακά.

Την προετοιμασία των μαθητών/τριών έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Χιώτη Μαριάννα (ΠΕ80 Οικονομολόγος) 

Στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν:

Γιαρισκάνη Αλίκη, Γκρόσσου Σίσσυ, Λίκος Χαράλαμπος, Ντουβαρτζή Χριστίνα, Σαϊνίδης Δημήτρης και Χιλιώτης Πέτρος

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, διεξήχθη στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου, ο «Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών«, ο οποίος διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης, και την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), με απώτερο στόχο τη συγκρότηση της ομάδας μαθητριών/μαθητών που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην «Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραματικών Φυσικών Επιστημών» (EOES), η οποία θα διεξαχθεί από την 7η έως και την 14η Απριλίου στο Λουξεμβούργο.

Για τη συμμετοχή του Σχολείου μας στον διαγωνισμό, προετοιμάστηκε μια ομάδα μαθητριών και μαθητών της Β΄ τάξης, η οποία αποτελούνταν από τις μαθήτριες Αμανετίδου Παναγιώτα, Γκόγκου Μαρία, και Γκινίδη Αικατερίνη, και από τους μαθητές Δοϊτσίδη Αδάμ, Κοτζακοζίδη Δημήτριο, Μανασή Γεώργιο και Δαρίδη Δημήτριο. Μετά από κλήρωση, το Σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με τριμελή ομάδα αποτελούμενη από την Γκινίδη Αικατερίνη και τους Κοτζακοζίδη Δημήτριο και Μανασή Γεώργιο.

Την ομάδα προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί: Τάτση Βασιλική (στη Βιολογία), Μαντζουράνη Άννα (στη Χημεία), και Κυμπάρης Νικόλαος και Παπαδόπουλος Αβραάμ (στη Φυσική).

Επιδόσεις της ομάδας στον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Φυσική:   90 / 100,   1η Θέση

Βιολογία: 67 / 100

Χημεία:    65 / 100

Βραβείο

Παρουσίαση1

Διεξαγωγή της 1ης φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» για μαθητές Γ΄ Λυκείου

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, διεξήχθει στο Σχολείο μας η 1η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» για μαθητές Γ΄ Λυκείου, τον οποίο διοργανώνουν από κοινού το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ).
Οι μαθητές που θα πρωτεύσουν, θα συμμετάσχουν στη 2η φάση, η οποία θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, ώστε να επιλεγεί η πενταμελής ομάδα μαθητών, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 54η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2024, η οποία θα διεξαχθεί στο Ισφαχάν του Ιράν από 21-28 / 7 / 2024..

2ο Βραβείο στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν, και μέλλον»

Μια ομάδα μαθητριών και μαθητών του Σχολείου μας, αποτελούμενη από τις  Σταυρίδου ΜαρίναΝτουβαρτζή ΧριστίναΤανταλίδου Ζωή, και τους Σαϊνίδη ΔημήτριοΤσαουσίδη Πέτρο, με επιβλέποντα εκπαιδευτικό τον κ. Παπαδόπουλο Αβραάμ, συμμετείχε στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό  «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν, και μέλλον», που σχεδίασε και υλοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (σχολικό έτος 2022-23).
Οι μαθητές κατασκεύασαν έναν διαδραστικό χάρτη του Πόντου, διαστάσεων 100cm x 70cm, ο οποίος θα βοηθήσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους επισκέπτες του Σχολείου μας να μάθουν τις κυριότερες πόλεις του Πόντου, αντιστοιχίζοντας σωστά το όνομα μιας πόλης με την τοποθεσία της.
Στην εργασία των μαθητών μας απονεμήθηκε ένα από τα 2α βραβεία στην κατηγορία Project Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η απονομή των βραβείων έγινε σε εκδήλωση που οργανώθηκε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023. Την απονομή έκανε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα Βαζούρα Ζωή.
Εργασία για τον Πόντο - 3

Διαγωνισμός Μαθητικής Φωτογραφίας

Ο μαθητής Δαρίδης Δημήτριος της Β΄ τάξης

τιμήθηκε με έπαινο για τη συμμετοχή του στον 6ο Διαγωνισμό Μαθητικής Φωτογραφίας με θέμα:

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ«

Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Ανατολική Α.Ε.

Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κύμα

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά το μαθητή για τη δημιουργικότητά του στη φωτογραφία.

19ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2023

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Καλαμαριάς συγχαίρει θερμά τη μαθήτρια 

Μούμκα Ερρικέττη – Θεοδώρα 

για την κατάκτηση του 3ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ στο 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2023 (Α΄ φάση Β΄ Λυκείου)

και ευχαριστεί την εκπαιδευτικό κα Τάτση Βασιλική (ΠΕ04.04 Βιολόγος) για την γνωστική υποστήριξη της μαθήτριας

9-ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ 2023-ΜΟΥΜΚΑ

Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (ΕΣΟΟ), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στον προαύλιο Χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, μία δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για την
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!
Σκοπός ήταν να ακουστούν οι προβληματισμοί των μαθητών των Λυκείων της Θεσσαλονίκης και να συζητηθούν μαζί τους μύθους και αλήθειες σχετικά με την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής οι μαθητές των Λυκείων, παρουσίασαν μία αφίσα (ΠΟΣΤΕΡ) την οποία θα έχουν ετοιμάσει από πριν, με θέμα την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Οι αφίσες αυτές θα συμπεριληφθούν στην καμπάνια για την πρόληψη
καρκίνου που θα οργανώσει η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα. Την ίδια ώρα ομάδα ιατρών, Γυναικολόγων, Πνευμονολόγων και Ογκολόγων, μαζί με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων όπως Διατροφολόγους και Γυμναστές, προσπάθησαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην νεολαία της πόλης μας, για την αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, την παρότρυνση για άσκηση αλλά και την ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του ιού HPV και την προστασία του καρκίνου του
τραχήλου της μήτρας.
Το σχολείο μας, 1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς «Φροντιστήριο Τραπεζούντος», έλαβε μέρος με τη συμμετοχή  7 μαθητριών της Β” Λυκείου, οι οποίες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και παρουσίασαν 3 καλλιτεχνικές αφίσες.
Η 1η ομάδα:
Κορίνα Κατσούλη & Κατερίνα Τσιμτσώνη
{Η κοπέλα με το τριαντάφυλλο}
Η 2η ομάδα:
Ευγενία Δημητρούλη
{Οι μαχητές της ζωής}
Η 3η ομάδα:
Μενελίνα Πολυμέρου, Ελένη Σαΐντη, Γεωργία Αλεπίδου & Ηρώ Μούτου
{Το ζευγάρι στο νοσοκομείο}
Στην εκδήλωση παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και η αντιδήμαρχος Παιδείας.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά της μαθήτριες για την προσπάθειά τους, όπως και την καθηγήτρια κα Τάτση Βασιλική (ΠΕ04.04 Βιολόγος), η οποία είχε τη γενική εποπτεία της συμμετοχής των παιδιών.
Διαφάνεια1

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 1ου ΓΕ.Λ. Καλαμαριάς συγχαίρει θερμά τη μαθήτρια 

Μούμκα Ερρικέττη – Θεοδώρα 

για την 4η θέση που κατέλαβε

στο 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 

και την πρόκρισή της στη β΄ φάση του διαγωνισμού

Η προετοιμασία της μαθήτριας έγινε με τη συνεπή καθοδήγηση της βιολόγου του σχολείου μας, κας Τάτση Βασιλικής, την οποία και συγχαίρουμε επίσης για την προσφορά της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

εικόνα_Viber_2023-03-24_13-23-01-337