Category Archives: Ανακοινώσεις

Σχολικοί Αγώνες 2023-2024

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις ομάδες των αγώνων του σχολικού έτους 2023-2024, καθώς και όσους/ες παίρνουν μέρος σε ατομικά αθλήματα. Η προσπάθεια και το μεράκι τους είναι από μόνα τους μια μεγάλη νίκη.

Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε το συνάδελφό μας κ. Μιχαηλίδη Παναγιώτη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής που με προσήλωση και υπομονή καθοδηγεί και φέτος τις ομαδικές και ατομικές συμμετοχές των μαθητών/τριών μας στους σχολικούς αγώνες.  

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Β΄ τάξης

Φιλίππου Νικόλαο και Τάκο Δημήτριο του Κολυμβητικού Ομίλου Καλαμαριάς (Κ.Ο.Κ.)

για τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης που διεξήχθησαν στα Ιωάννινα στις 08-11/02/2024

Οι μαθητές μας διακρίθηκαν κερδίζοντας:

Ο Νίκος Φιλίππου δύο (2) χάλκινα μετάλλια σε ατομικό επίπεδο στα 400m και 800m κολύμβησης επιφάνειας

και 

Ο Νίκος Φιλίππου μαζί με το Δημήτρη Τάκο δύο (2) χάλκινα μετάλλια στη σκυτάλη των αγωνισμάτων 4 x 100m και 4 x 200m κολύμβησης επιφανείας 

Ημερίδα φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων σε συνεργασία με το CERN

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παπαδόπουλος Αβραάμ και Κυμπάρης Νικόλαος (ΠΕ04.01 Φυσικοί) διοργάνωσαν ημερίδα Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων σε συνεργασία με το CERN

Στιγμιότυπα

εικόνα_Viber_2024-02-09_09-59-07-902εικόνα_Viber_2024-02-09_10-03-32-612

Την ομάδα των μαθητών/τριών της Β΄ τάξης που συμμετείχαν στην ημερίδα αποτέλεσαν οι:

Αμανετίδου Παναγιώτα, Γκινίδη Αικατερίνη, Τοπαλίδου Μαρκέλλα-Παναγιώτα, Κατσούλη Κυριακή και Πολύση Δέσποινα 

Ημερίδα του Ερυθρού Σταυρού

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Χιώτη Μαριάννα (ΠΕ80 Οικονομολόγος) από τη θέση της συντονίστριας των δράσεων με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στο πλαίσιο της ενίσχυσης και επιδίωξης συνεργασιών με φορείς, οργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας της την παρακάτω ενημερωτική δράση:

Ενημερωτική ημερίδα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ την Παρασκευή 09/02/2024 στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας. Η διάρκεια της εκδήλωσης ήταν δυο ώρες (3η και 4η διδακτική ώρα) .Την παρακολούθησαν  οι μαθητές της Α” τάξηςΗ ημερίδα περιλάμβανε ενημέρωση για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συζήτηση για τον εθελοντισμό και τη διαχείριση σχολικών συγκρούσεων, καθώς και επίδειξη πρώτων βοηθειών. Η εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, παρουσίασε με εύληπτο και ελκυστικό τρόπο τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών.

Οι μαθητές/τριες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για το θέμα και έθεσαν πλήθος ερωτήσεων.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ζωές.

Ευχαριστούμε τον Ερυθρό Σταυρό για την ενημερωτική ημερίδα και τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον τους!

Στιγμιότυπα

Παρουσίαση1

Την ομάδα της κας Χιώτη αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: 

Γεωργιάδου Μαρία (ΠΕ02), Κωνσταντινίδου Πολυξένη (ΠΕ02), Παπαδημητρίου Εμμανουήλ (ΠΕ03) και Τσαγκαράς Αλέξανδρος (ΠΕ11)

Συμμετοχή και προετοιμασία για τον Διαγωνισμό Οικονομικών «ΕΡΜΗΣ»

Έξι μαθητές της Γ” τάξης, υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στον 5ο πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών «EΡΜΗΣ» που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εν όψει του Διαγωνισμού, αφιερώνεται χρόνος εντός διδακτικού ωραρίου για  τη κατάλληλη προετοιμασία τους για την συμμετοχή στην α’ φάση που θα γίνει στις 23/03/24 διαδικτυακά.

Την προετοιμασία των μαθητών/τριών έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Χιώτη Μαριάννα (ΠΕ80 Οικονομολόγος) 

Στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν:

Γιαρισκάνη Αλίκη, Γκρόσσου Σίσσυ, Λίκος Χαράλαμπος, Ντουβαρτζή Χριστίνα, Σαϊνίδης Δημήτρης και Χιλιώτης Πέτρος

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία – Ενίσχυση σχέσεων και επιδίωξη συνεργασιών με φορείς

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Χιώτη Μαριάννα (ΠΕ80 Οικονομολόγος) από τη θέση της συντονίστριας των δράσεων με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στο πλαίσιο της ενίσχυσης και επιδίωξης συνεργασιών με φορείς, οργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας της τις παρακάτω ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις:

Δράση 1η «Ενημέρωση για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Στις 28/11/23, ημέρα Τρίτη και μεταξύ των ωρών 12-2μ.μ., αξιωματικός της ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ομιλία στο σχολείο μας με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Η ομιλία απευθυνόταν στους μαθητές Α’ τάξης και στόχευε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη του διαδικτύου.

Η ομιλία βοήθησε τους μαθητές να αναπτύξουν ψηφιακή ωριμότητα και να υιοθετήσουν υπεύθυνη συμπεριφορά κατά τη χρήση του διαδικτύου.

Ευχαριστούμε την αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατατοπιστική ενημέρωση.

Δράση 2η «Ομιλία για το σχολικό εκφοβισμό»

Στις 19/12/23, ημέρα Πέμπτη και μεταξύ των ωρών 10-12 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  ομιλία από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός». Η ομιλία απευθυνόταν στους μαθητές της Α’ τάξης  και στόχευσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με το φαινόμενο.

Η ομιλία βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν πλήρως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που προάγουν την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη στο σχολείο.

Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας για την λεπτομερή περιγραφή του φαινομένου και τους μαθητές μας  για την παρακολούθηση!

Δράση 3η «Οι μαθητές μας στηρίζουν το Make-A-Wish»

 Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το έργο του Make-A-Wish και η συγκέντρωση χρημάτων για την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Συγκεντρώθηκαν 228 ευρώ ,τα οποία απεστάλησαν στις 15/12/23  στον οργανισμό. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική καθώς και η προσφορά και η ευαισθητοποίηση της πλειονότητας των μαθητών.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας που με την αλληλεγγύη και την προσφορά τους έκαναν τη διαφορά στη ζωή παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης!

Δράση 4η Συλλογή τροφίμων για την ενορία Καλαμαριάς

«Οι μαθητές μας στηρίζουν τους άπορους»

Με αίσθημα αλληλεγγύης, οι μαθητές του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του δεκαπενταμελούς και των εκπαιδευτικών και συγκέντρωσαν τρόφιμα για τους άπορους συνανθρώπους μας που λαμβάνουν δέματα από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς. Οι μαθητές έφεραν τρόφιμα από το σπίτι, όπως ζυμαρικά, όσπρια, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και γάλα.

Στις 22/12/23 μεταξύ των ωρών 11-12:30 μ.μ. μεταφέρθηκαν τα τρόφιμα από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της δράσης και αντιπροσωπεία μαθητών στην ενορία μας. Ενημερώθηκαν τα απιδιά από τους ιερείς για τη δράση αυτή και το έργο της Μητρόπολης Καλαμαριάς και υποσχέθηκαν ότι και άλλες φορές θα συνδράμουν το έργο ατομικά ή ομαδικά. Συγκινήθηκαν και αντιλήφθηκαν πόσοι συνάνθρωποί μας έχουν μεγάλη ανάγκη από βοήθεια.

Την ομάδα της κας Χιώτη αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: 

Γεωργιάδου Μαρία (ΠΕ02), Κωνσταντινίδου Πολυξένη (ΠΕ02), Παπαδημητρίου Εμμανουήλ (ΠΕ03) και Τσαγκαράς Αλέξανδρος (ΠΕ11)

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων»

Εκδόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας η Προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να εισαχθούν στις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβάλουν πλήρως ηλεκτρονικά Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στην προκήρυξη, σε ηλεκτρονική εφαρμογή.

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) [Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) [Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], Ακαδημαϊκού Έτους 2024- 25/ Οδηγίες για Προκαταρτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)

Οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 08:00 το πρωί έως και την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 24:00 το βράδυ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Α. ΕΔΩ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ_(ισχύει από 22.01.2024)

ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 22/01/2024

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ_(ισχύει από 22.01.2024)_3

Κατεβάστε σε pdf ΕΔΩ