Category Archives: Δραστηριότητες

Δράση άξονα 7 – Χρήση Απινιδωτή – Επίδειξη ΚΑΡΠΑ

Την 1 Απριλίου 2024 , η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων, στο πλαίσιο μίας εκπαιδευτικής δράσης, ενημερώθηκαν για τη χρήση απινιδωτή από εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να εξασκηθούν στη χρήση του απινιδωτή υπό την καθοδήγηση της εθελόντριας.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση του Συλλόγου για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η εκπαίδευσή του στην χρήση απινιδωτή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, όλοι ένιωσαν πιο σίγουροι για το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής.

Σχολικοί Αγώνες 2023-2024

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις ομάδες των αγώνων του σχολικού έτους 2023-2024, καθώς και όσους/ες παίρνουν μέρος σε ατομικά αθλήματα. Η προσπάθεια και το μεράκι τους είναι από μόνα τους μια μεγάλη νίκη.

Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε το συνάδελφό μας κ. Μιχαηλίδη Παναγιώτη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής που με προσήλωση και υπομονή καθοδηγεί και φέτος τις ομαδικές και ατομικές συμμετοχές των μαθητών/τριών μας στους σχολικούς αγώνες.  

Ημερίδα φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων σε συνεργασία με το CERN

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παπαδόπουλος Αβραάμ και Κυμπάρης Νικόλαος (ΠΕ04.01 Φυσικοί) διοργάνωσαν ημερίδα Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων σε συνεργασία με το CERN

Στιγμιότυπα

εικόνα_Viber_2024-02-09_09-59-07-902εικόνα_Viber_2024-02-09_10-03-32-612

Την ομάδα των μαθητών/τριών της Β΄ τάξης που συμμετείχαν στην ημερίδα αποτέλεσαν οι:

Αμανετίδου Παναγιώτα, Γκινίδη Αικατερίνη, Τοπαλίδου Μαρκέλλα-Παναγιώτα, Κατσούλη Κυριακή και Πολύση Δέσποινα 

Ημερίδα του Ερυθρού Σταυρού

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Χιώτη Μαριάννα (ΠΕ80 Οικονομολόγος) από τη θέση της συντονίστριας των δράσεων με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στο πλαίσιο της ενίσχυσης και επιδίωξης συνεργασιών με φορείς, οργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας της την παρακάτω ενημερωτική δράση:

Ενημερωτική ημερίδα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ την Παρασκευή 09/02/2024 στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας. Η διάρκεια της εκδήλωσης ήταν δυο ώρες (3η και 4η διδακτική ώρα) .Την παρακολούθησαν  οι μαθητές της Α” τάξηςΗ ημερίδα περιλάμβανε ενημέρωση για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συζήτηση για τον εθελοντισμό και τη διαχείριση σχολικών συγκρούσεων, καθώς και επίδειξη πρώτων βοηθειών. Η εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, παρουσίασε με εύληπτο και ελκυστικό τρόπο τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών.

Οι μαθητές/τριες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για το θέμα και έθεσαν πλήθος ερωτήσεων.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ζωές.

Ευχαριστούμε τον Ερυθρό Σταυρό για την ενημερωτική ημερίδα και τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον τους!

Στιγμιότυπα

Παρουσίαση1

Την ομάδα της κας Χιώτη αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: 

Γεωργιάδου Μαρία (ΠΕ02), Κωνσταντινίδου Πολυξένη (ΠΕ02), Παπαδημητρίου Εμμανουήλ (ΠΕ03) και Τσαγκαράς Αλέξανδρος (ΠΕ11)

Ημερήσια Εκδρομή Α τάξης στον Όλυμπο

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2023 η Α΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια περιπατητική εκδρομή στον Όλυμπο.

Το επιβλητικό βουνό των θεών πάντα αποτελεί μια μαγική ευκαιρία για επαφή με τη φύση και ορεινή πεζοπορία.

Διαφάνεια2 Διαφάνεια1

Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (ΕΣΟΟ), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στον προαύλιο Χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, μία δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για την
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!
Σκοπός ήταν να ακουστούν οι προβληματισμοί των μαθητών των Λυκείων της Θεσσαλονίκης και να συζητηθούν μαζί τους μύθους και αλήθειες σχετικά με την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής οι μαθητές των Λυκείων, παρουσίασαν μία αφίσα (ΠΟΣΤΕΡ) την οποία θα έχουν ετοιμάσει από πριν, με θέμα την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Οι αφίσες αυτές θα συμπεριληφθούν στην καμπάνια για την πρόληψη
καρκίνου που θα οργανώσει η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα. Την ίδια ώρα ομάδα ιατρών, Γυναικολόγων, Πνευμονολόγων και Ογκολόγων, μαζί με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων όπως Διατροφολόγους και Γυμναστές, προσπάθησαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην νεολαία της πόλης μας, για την αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, την παρότρυνση για άσκηση αλλά και την ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του ιού HPV και την προστασία του καρκίνου του
τραχήλου της μήτρας.
Το σχολείο μας, 1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς «Φροντιστήριο Τραπεζούντος», έλαβε μέρος με τη συμμετοχή  7 μαθητριών της Β” Λυκείου, οι οποίες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και παρουσίασαν 3 καλλιτεχνικές αφίσες.
Η 1η ομάδα:
Κορίνα Κατσούλη & Κατερίνα Τσιμτσώνη
{Η κοπέλα με το τριαντάφυλλο}
Η 2η ομάδα:
Ευγενία Δημητρούλη
{Οι μαχητές της ζωής}
Η 3η ομάδα:
Μενελίνα Πολυμέρου, Ελένη Σαΐντη, Γεωργία Αλεπίδου & Ηρώ Μούτου
{Το ζευγάρι στο νοσοκομείο}
Στην εκδήλωση παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και η αντιδήμαρχος Παιδείας.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά της μαθήτριες για την προσπάθειά τους, όπως και την καθηγήτρια κα Τάτση Βασιλική (ΠΕ04.04 Βιολόγος), η οποία είχε τη γενική εποπτεία της συμμετοχής των παιδιών.
Διαφάνεια1

 

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

athlets-day

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 θα εορταστεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ΕΔΩ

Εθελοντική Κοινωνική Υπηρεσία των μαθητών – μαθητριών του σχολείου μας

Εθελοντική Κοινωνική Υπηρεσία των μαθητών – μαθητριών του σχολείου μας

Στις 23/12/2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας προσέφεραν εθελοντική υπηρεσία στη Μητρόπολη Καλαμαριάς, συνδράμοντας στη μεταφορά, τακτοποίηση και διανομή τροφίμων σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Τα παιδιά έστειλαν με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε ανάγκη. 

Μπράβο σας παιδιά, όλοι εμείς οι καθηγητές και καθηγήτριές σας νιώθουμε βαθιά υπερηφάνεια για την ευαισθησία σας!

Presentation2

Από το Τριώδιο στην Ανάσταση…Ντίνα Δόλγυρα, ΠΕ01 Θεολόγος

Από το Τριώδιο στην Ανάσταση

Με την ευκαιρία της έναρξης του Τριωδίου την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023 και για την εμπέδωση της πορείας μέχρι την Ανάσταση του Θεανθρώπου και το Άγιο Πάσχα, η Θεολόγος του σχολείου μας κα Δόλγυρα Κωνσταντίνα μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

Όχι στην οπαδική βία (01/02/2023)


ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Το δικό τους βροντερό ΟΧΙ είπαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς 

στην οπαδική βία…

Καταδικάζουμε τη βία σε όλες τις μορφές της!

Η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία στον κόσμο μας! 

Στέλνουμε παντού το μήνυμα! 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ…

pote_ksana_1