Για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία – Ενίσχυση σχέσεων και επιδίωξη συνεργασιών με φορείς

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Χιώτη Μαριάννα (ΠΕ80 Οικονομολόγος) από τη θέση της συντονίστριας των δράσεων με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στο πλαίσιο της ενίσχυσης και επιδίωξης συνεργασιών με φορείς, οργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας της τις παρακάτω ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις:

Δράση 1η «Ενημέρωση για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Στις 28/11/23, ημέρα Τρίτη και μεταξύ των ωρών 12-2μ.μ., αξιωματικός της ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ομιλία στο σχολείο μας με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Η ομιλία απευθυνόταν στους μαθητές Α’ τάξης και στόχευε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη του διαδικτύου.

Η ομιλία βοήθησε τους μαθητές να αναπτύξουν ψηφιακή ωριμότητα και να υιοθετήσουν υπεύθυνη συμπεριφορά κατά τη χρήση του διαδικτύου.

Ευχαριστούμε την αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατατοπιστική ενημέρωση.

Δράση 2η «Ομιλία για το σχολικό εκφοβισμό»

Στις 19/12/23, ημέρα Πέμπτη και μεταξύ των ωρών 10-12 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  ομιλία από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός». Η ομιλία απευθυνόταν στους μαθητές της Α’ τάξης  και στόχευσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με το φαινόμενο.

Η ομιλία βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν πλήρως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που προάγουν την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη στο σχολείο.

Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας για την λεπτομερή περιγραφή του φαινομένου και τους μαθητές μας  για την παρακολούθηση!

Δράση 3η «Οι μαθητές μας στηρίζουν το Make-A-Wish»

 Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το έργο του Make-A-Wish και η συγκέντρωση χρημάτων για την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Συγκεντρώθηκαν 228 ευρώ ,τα οποία απεστάλησαν στις 15/12/23  στον οργανισμό. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική καθώς και η προσφορά και η ευαισθητοποίηση της πλειονότητας των μαθητών.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας που με την αλληλεγγύη και την προσφορά τους έκαναν τη διαφορά στη ζωή παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης!

Δράση 4η Συλλογή τροφίμων για την ενορία Καλαμαριάς

«Οι μαθητές μας στηρίζουν τους άπορους»

Με αίσθημα αλληλεγγύης, οι μαθητές του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του δεκαπενταμελούς και των εκπαιδευτικών και συγκέντρωσαν τρόφιμα για τους άπορους συνανθρώπους μας που λαμβάνουν δέματα από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς. Οι μαθητές έφεραν τρόφιμα από το σπίτι, όπως ζυμαρικά, όσπρια, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και γάλα.

Στις 22/12/23 μεταξύ των ωρών 11-12:30 μ.μ. μεταφέρθηκαν τα τρόφιμα από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της δράσης και αντιπροσωπεία μαθητών στην ενορία μας. Ενημερώθηκαν τα απιδιά από τους ιερείς για τη δράση αυτή και το έργο της Μητρόπολης Καλαμαριάς και υποσχέθηκαν ότι και άλλες φορές θα συνδράμουν το έργο ατομικά ή ομαδικά. Συγκινήθηκαν και αντιλήφθηκαν πόσοι συνάνθρωποί μας έχουν μεγάλη ανάγκη από βοήθεια.

Την ομάδα της κας Χιώτη αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: 

Γεωργιάδου Μαρία (ΠΕ02), Κωνσταντινίδου Πολυξένη (ΠΕ02), Παπαδημητρίου Εμμανουήλ (ΠΕ03) και Τσαγκαράς Αλέξανδρος (ΠΕ11)

Comments are closed.