Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (ΕΣΟΟ), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στον προαύλιο Χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, μία δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για την
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!
Σκοπός ήταν να ακουστούν οι προβληματισμοί των μαθητών των Λυκείων της Θεσσαλονίκης και να συζητηθούν μαζί τους μύθους και αλήθειες σχετικά με την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής οι μαθητές των Λυκείων, παρουσίασαν μία αφίσα (ΠΟΣΤΕΡ) την οποία θα έχουν ετοιμάσει από πριν, με θέμα την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Οι αφίσες αυτές θα συμπεριληφθούν στην καμπάνια για την πρόληψη
καρκίνου που θα οργανώσει η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα. Την ίδια ώρα ομάδα ιατρών, Γυναικολόγων, Πνευμονολόγων και Ογκολόγων, μαζί με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων όπως Διατροφολόγους και Γυμναστές, προσπάθησαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην νεολαία της πόλης μας, για την αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, την παρότρυνση για άσκηση αλλά και την ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του ιού HPV και την προστασία του καρκίνου του
τραχήλου της μήτρας.
Το σχολείο μας, 1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς «Φροντιστήριο Τραπεζούντος», έλαβε μέρος με τη συμμετοχή  7 μαθητριών της Β” Λυκείου, οι οποίες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και παρουσίασαν 3 καλλιτεχνικές αφίσες.
Η 1η ομάδα:
Κορίνα Κατσούλη & Κατερίνα Τσιμτσώνη
{Η κοπέλα με το τριαντάφυλλο}
Η 2η ομάδα:
Ευγενία Δημητρούλη
{Οι μαχητές της ζωής}
Η 3η ομάδα:
Μενελίνα Πολυμέρου, Ελένη Σαΐντη, Γεωργία Αλεπίδου & Ηρώ Μούτου
{Το ζευγάρι στο νοσοκομείο}
Στην εκδήλωση παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και η αντιδήμαρχος Παιδείας.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά της μαθήτριες για την προσπάθειά τους, όπως και την καθηγήτρια κα Τάτση Βασιλική (ΠΕ04.04 Βιολόγος), η οποία είχε τη γενική εποπτεία της συμμετοχής των παιδιών.
Διαφάνεια1

 

Comments are closed.