Πρόγραμμα Erasmus+

2015-2016  Το σχολείο υλοποίησε πρόγραμμα Erasmus+.

Ο τίτλος του προγράμματος που υλοποιούμε είναι «RISE & SHINE». Παρατηρώντας πως όλο και περισσότεροι μαθητές ασχολούνται με τους υπολογιστές και ιδιαίτερα με τα εικονικά αθλήματα μέσα από αυτούς θελήσαμε να τους ευαισθητοποιήσουμε , να τους παρακινήσουμε να «σηκωθούν» από την καρέκλα τους (RISE)και να ασχοληθούν με πραγματικά αθλήματα ανακαλύπτοντας έτσι τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας(AND SHINE).

Οργανώθηκαν οι ομάδες των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Δημιουργήθηκε από τους μαθητές ένα ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στους μαθητές του σχολείου. Οι απαντήσεις αποδεικνύουν την ανάγκη να υλποιηθεί ένα τέτοιο project. Δημιουργήθηκε συγκεκριμένος χώρος στο σχολείο όπου αναρτούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν το πρόγραμμα. Φτιάχτηκε από την Ελληνική ομάδα το web site του προγράμματος. Έγινε διαγωνισμός ανάμεσα στους μαθητές για την επιλογή του ελληνικού logo για το πρόγραμμα και στη συνέχεια διαγωνισμός ανάμεσα στους μαθητές όλων των σχολείων για την τελική επιλογή του logo του προγράμματος.

Φτιάχτηκε ομάδα Facebook για το πρόγραμμα. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της νορβηγικής ομάδας το διαφημιστικό poster του προγράμματος. Οργανώθηκαν οι παρουσιάσεις των χωρών και των σχολείων. Οι μαθητές προετοίμασας DVD μετις εντιπώσεις τους από κάθε μετακίνηση και τα παρουσίασαν σε επόμενες συναντήσεις. Φτιάχτηκε το ημερολόγιο του προγράμματος για 2016 με διάσημους αθλητές από κάθε χώρα. Φτιάχτηκαν τρεις ζωγραφιές από τους μαθητές απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο ερώτημα » γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με τα σπόρ», οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε «walking exhibition».

To Οκτώβριο οργανώθηκε στο σχολείο η μέρα των σπορ και οι μαθητές έπαιξαν μπάσκετ, βόλευ, ποδόσφαιρο, πινκ πονκ και χόρεψαν ζούμπα. Οργανώθηκε επίσκεψη στο σχολείο με Έλληνες πρωταθλητές της κωπηλασίας που μίλησαν στα παιδιά για το άθλημα.

Οργανώθηκε φιλικός αγώνας βόλευ ανάμεσα στο σχολείο μας και το 4ο Λύκειο Καλαμαριάς. Οι μαθητές μας συμμετείχαν στον διασχολικό αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Στάλθηκε δελτίο τύπου στο περιοδικό του Δήμου Καλαμαριάς «Ο πολίτης» για να παρουσιαστεί το πρόγραμμα και επιπλέον δημοσιεύτηκε άρθρο και φωτογραφίες από τις επισκέψεις στην Ουγγαρία και την Τουρκία.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος διεθνής Έλληνας παίκτης μπάσκετ και καθηγητές στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης προσκλήθηκε από το σχολείο μας και μίλησε για τη σημασία της ενασχόλησης με τα αθλήματα ως αντίβαρο στις πολλές ώρες προσκόλλησης με τους υπολογιστές. Φτιάχτηκε λεξιλόγιο των σπορ από τους μαθητές της ομάδας μας και εμπλουτίζεται από τις ομάδες των άλλων χωρών κι έτσι βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με το τέλος του προγράμματος.

Καταγράφηκαν συνεντέυξεις μαθητών σχετικά με την ενασχόλησή τους με τα σπορ αν γνωρίζουν κάτι ή αν έχουν ασχοληθεί με κάποιο από τα σπορ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και τους λόγους για τους οποίους παρακινήθηκαν να ασχοληθούν με ένα πρόγραμμα που έχει τέτοιο θέμα.